Live på bio

Program

Klicka här för att se trailers för våra aktuella föreställningar.


Turandot - Opera

Lördag 12/10 kl. 19.00

Hyllad uppsättning av operaklassikern Turandot i regi av Franco Zeffirelli. Christine Goerke är den iskalla prinsessan som tar avstånd från alla män. Roberto Aronica är Calàf, som riskerar huvudet för hennes hand och sjunger den berömda arian Nessun dorma. Eleonora Buratto är slavflickan Liù, och James Morris är Calàfs far Timur.

Madama Butterfly - Opera

Lördag 9/11 kl. 19.00
3 tim 15 min

Giacomo Puccinis fantastiska opera om den tragiska geishan Cio-Cio-San livesänds på bio från Met i New York. Operalegenden Plácido Domingo gör rollen som Sharpless.

Hui He gör huvudrollen som Cio-Cio-San, geishan som ger allt för den amerikanska sjöofficeren Pinkerton, som sjungs av Andrea Carè. Elizabeth DeShong är hennes hängivna följeslagerska Suzuki, och Plácido Domingo gör Sharpless för första gången.

Pier Giorgio Morandi dirigerar Anthony Minghellas vackra uppsättning.

Baletten Nötknäpparen - Balett

Lördag 28/12 kl. 16.00
2 tim 30 min

Julbaletternas julbalett för hela familjen, med fantastisk musik av Tjajkovskij. Missa inte en av julens höjdpunkter!

Nötknäpparen är en tidlös julsaga som tar tittarna i alla åldrar med på en fantastisk resa till tonerna Tchaikovskijs fängslande musik. Första solisten Margarita Shrainer förkroppsligar Marie helt perfekt, liksom Semyon Chudin som spelar en oemotståndlig nötknäppare.

Under natten mot juldagen upptäcker Marie att hennes dockor vaknat till liv. Hennes nya nötknäpparsoldat förvandlas till en prins. De ger sig ut på ett äventyr, där prinsen tvingas bekämpa Muskungen och hans armé. Baletten bygger på E T A Hoffmanns berömda berättelse.

(Nötknäpparen är inspelad från 2018)

SAGAN OM KARL-BERTIL JONSSONS JULAFTON


Söndag 12/1 kl. 15.00

Anna Vnuk regisserar den tokhyllade och fantasifulla musikalversionen av Tage Danielssons och Per Åhlins älskade julklassiker. Finurliga nyskrivna sångtexter av Henrik Dorsin, som också är uppsättningens mycket aktive berättare på scen, samt musik av Carl Bagge.

Per Åhlin är föreställningens produktionsdesigner.


Pressröster om “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”:
”Redan en klassiker” NYHETSMORGON TV4
“Henrik Dorsins ”Karl-Bertil Jonsson” är underbar” AFTONBLADET, 4 AV 5 I BETYG
“eklektiskt, språksäkert, nostalgiskt, elegant och roligt” EXPRESSEN

PORGY AND BESS - Opera

Lördag 1/2 kl. 19.00
3 tim 40 min

Missa inte George Gershwins älskade folkopera Porgy and Bess som livesänds från Met den 1 februari.

Porgy och Bess är tillbaka på Met för första gången sedan 1990 i en ny uppsättning regisserad av James Robinson. Denna ”folkopera”, som upphovsmännen beskrev den 1935, är historien om den handikappade tiggaren, Porgy (Eric Owens) och hans kärlek till narkomanen Bess (Angel Blue).

Operan är fylld av älskade klassiker som Summertime, It Ain’t Necessarily So, Bess, You Is My Woman Now, I Got Plenty o’ Nuttin’ och My Man’s Gone Now. Bland övriga operastjärnor märks Donovan Singletary som fiskaren Jake, Golda Schultz som hans fru Clara och Latonia Moore som änkan Serena.

SVANSJÖN - Balett

Söndag 23/2 kl. 16.00
2 tim 45 min

Den romantiska Svansjön är en av de mest kända och storartade baletterna. 23 februari livesänder vi den från anrika Bolsjoj i Moskva.

Tjajkovskijs mästerverk Svansjön är en gotisk fantasi. Det är också en romantisk balettklassiker med mängder av fantastisk och välkänd musik. I händerna på Bolsjojbaletten blir Svansjön den ultimata balettupplevelsen.

Både handlingen och ledmotivet har omtolkats i olika filmsammanhang, som i till exempel den hyllade Black Swan av Darren Aronofsky med Natalie Portman i huvudrollen.

Prinsen Siegfried förälskar sig i en vacker svan. Vad prinsen inte vet är att svanen egentligen är en förtrollad prinsessa vid namn Odette.

DEN FLYGANDE HOLLÄNDAREN - Opera

Lördag 14/3 kl. 18.00
2 tim 40 min

Richard Wagners episka klassiker livesänds från Met med Bryn Terfel i huvudrollen.

François Girard gjorde succé med sin blodiga version av Wagners Parsifal på Met. Nu tar han sig an en annan Wagner-klassiker. Bryn Terfel sjunger för första gången på Met huvudrollen som holländaren, som dömts att irra över haven i all evighet.

Anja Kampe är den hängivna Senta, vars kärlek kan frigöra honom. Hon är besatt av ett porträtt av den legendariske sjömannen. Därför förvandlas Mets scen till en kolossal oljemålning. Franz-Josef Selig är Sentas far Daland, Sergej Skorokhodov är jägaren Erik, David Portillo är Rorsman och Mihoko Fujimura är Sentas sköterska Mary.

TOSCA - Opera

Lördag 18/4 kl. 19.00
3 tim 20 min

Anna Netrebko är Puccinis Tosca i den storslagna operan live från Metropolitan.

I Sir David McVicars djärva iscensättning av Puccinis operathriller är stjärnsopranen Anna Netrebko den passionerade titeldivan, mot Brian Jagde som hennes älskare, målaren Mario Cavaradossi. Michael Volle är den onde polischefen Scarpia. Operan innehåller några av Puccinis mest minnesvärda melodier.

MARIA STUARDA - Opera

Lördag 9/5 kl. 19.00
3 tim 10 min

Säsongens sista livesända opera från Metropolitan bjuder på Donizettis mästerverk om drottning Mary Stuart.

Den politiska och personliga rivaliteten mellan två drottningar står i centrum för Donizettis drama. Diana Damrau är den undergångsdömda Mary Stuart och Jamie Barton är hennes rival, drottning Elizabeth I. Stephen Costello gör rollen som Marias älskare, Leicester.

Biljettpriser:

Ordinarie Scenpass och Ungdom upp
medlemmar till 26 år
Opera live

285

260

215

Opera inspelad

185

160

140

Balett live

230

210

170

Balett inspelad

200

180

150

Konstfilm

140

125

100

Musikal

170

155

125

Nyårskonsert

185

170

140

Abonnemang på minst 5 metropolitanoperor: 1000 kr
Beställes hos Casablanca. Ange valda föreställningar och önskad plats.
Betalas senast 7 oktober 2019 till Casablancas bg 701-0788

Arrangörer:
Biografföreningen Casablanca:
Tel 0505 – 10028
www.biocasablanca.se / e-post: info@biocasablanca.se

Karlsborgs Konstförening
Tel 0505-446 33, 0705 – 425029
www.karlsborgskonstforening.se / E-post monika.lofving@telia.com

Riksteaterföreningen Karlsborg
Tel 0793 – 353869
E-post stenbergmb@hotmail.com

Gilla Live på bio på Facebook: facebook.com/livepabio